Als autobezitter heeft u natuurlijk te maken met de verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw auto. Deze keuring is verplicht gesteld in alle Europese lidstaten, en garandeert de verkeersveiligheid. Ook wordt er rekening gehouden met de milieuschade. Om door de APK te komen, moet uw auto aan enkele duidelijke eisen voldoen. Auto- en bandenservice Klazienaveen heeft veel ervaringen met APK en kan u van een uitstekend advies voorzien.

Wanneer APK?

De APK moet met regelmaat worden uitgevoerd. Op de website van de RDW (Dienst Wegverkeer) kunt u hierover alle informatie inwinnen. Natuurlijk kan ook Auto- en Bandenservice Klazienaveen u van deze informatie voorzien. Indien uw auto al eerder APK is (goed)gekeurd, dan geldt in ieder geval de vervaldatum als uiterste datum voor de keuring. De auto moet voor die vervaldatum dus opnieuw zijn gekeurd. De RWD controleert alle auto’s in Nederland minimaal eenmaal per jaar op een geldig APK certificaat. De peildatum is te vinden op rdw.nl.
U mag uw auto twee maanden voor de vervaldatum voor APK aanbieden. Auto- en bandenservice Klazienaveen is erkend als bedrijf voor periodieke keuringen.

Eisen APK

De keurmeester houdt bij de APK natuurlijk vooral rekening met de verkeersveiligheid. Uw auto wordt gecontroleerd op de kwaliteit van de banden, carrosserie, remmen, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en wielophanging. In kader van het milieu wordt de hoeveelheid uitgestoten uitlaatgassen gecheckt (roetmeting, viergasmeting). Ook de kilometerstand wordt geregistreerd.

Keuringsrapport

Na afloop van de APK is uw auto hopelijk goedgekeurd. U ontvangt hoe dan ook een keuringsrapport. Daarin staan vanzelfsprekend de resultaten van de keuring. In geval van afkeuring staan de afkeuringspunten genoemd. Ook kunnen reparatiepunten (vereiste reparaties die moeten zijn uitgevoerd voordat de auto APK wordt goedgekeurd) of adviespunten (gebreken die nu nog niet tot afkeur hebben geleid, maar waarvoor reparatie in de toekomst wel noodzaak is) in het keuringsrapport zijn opgenomen.

APK en onderhoudsbeurt

In veel gevallen wordt een APK gecombineerd met een – vaak grote – onderhoudsbeurt. Dat is een logische combinatie, omdat de auto op het moment van de verplichte APK toch op alle punten wordt gecontroleerd. Ook bij Auto- en Bandenservice Klazienaveen is het mogelijk om een APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Na afloop kunt u dan veilig en vertrouwd weer op weg!